Vi har hatt strålende vær i flere dager nå, med temperaturer godt oppe på 20-tallet. Dette er ikke daglig kost for oss Bodøværinga!

I går under nytelse av en tenkepils på utekafeen til Kunstforeninga nede i Moloveien, satt æ å fulgte med hurtigruta som gled ut av Bodø havn mens den støtte ut sine tre meget velkjente, potente og musikalsk velklingende hornsignal idet den nærmet seg moloen.

Dette ble umiddelbart etterfulgt av en kraftig og ukjent hornsignal. Det lød nærmest som en meget kraftig whiskey-fløyte,..noe som æ kunne tenke meg at Joe Cocker ville høre ut hvis han var en skipshorn da. Hva i verden er dette?

Blog Image

Joda, det er dampskipet Børøysund som siger inn på Bodø havn. D/S Børøysund ble bygd på Trondhjems Mek i 1908, og seilte både i Bergen og Øygarden samt i Lofoten og Vesterålen etter at skipet ble kjøpt av OVDS. Etter noen år med opplag i Melbu, ble det brukt som opplæringsskip for maskinaspiranter ved Melbu Yrkesskole til i 1969 det ble overtatt av Norsk Veteranskibsklubb i Oslo og tilbakeført til opprinnelig stand og opprinnelige navn. Nå holdes det i hevd av Vetaranklubben. Flott vi har sånne ildsjeler som tar vare på sånne klenodier.

Skipets orginale dampmaskin er neste både lydløs og røykløs i forhold til hva vi er vant med idag. Kull lukter forøvrig bedre enn diesel syns æ. Skipet er nå ute på sin 100-års seilas, og i går var turen kommet til Bodø. I går kveld arrangerte de en 4-timers kveldseilas i Bodøs skjærgård. Turen ble raskt fullbooket, og under ser dem gli ut fra løvoldkaia i et alldeles strålende vær.

Blog Image